Nedaleko od Bajine Bašte, u blizini naselja Perućac protiče reka Vrelo, ili kako je meštani iz milošte zovu – Godina. Ova rečica, duga tačno 365 metara zbog čega je i dobila naziv Godina nastaje od jakog kraškog vrela Perućac.

U podnožju Tare, gde vrelo Perućac nastaje, na nadmorskoj  visini od 234 metra ističe ova tačno 365 metara duga reka. Prosečna količina vode koja protekne vrelom je 330 litara po sekundi i njena temperatura iznosi svega 10 stepeni.

Iako kratka, ova rečica duž svog toka ima sve ono što je teško naći i kod mnogo većih reka. Kao što smo rekli reka Vrelo nastaje iz vrela Perućac, velikog i moćnog izvora iz kog kulja čista beličasta voda. Na njenoj desnoj obali nalazi se ribnjak poribljen kalifornijskom pastrmkom dok sa njene leve strane možete videti staru vodenicu koju je nekad ova reka pokretala. Sa leve strane takođe možete videti i bistri potočić, pritoku ove kratke reke. Duž toka reke Godine se još nailazi na naselja, dva mosta pa i na restoran sa predivnom terasom. Da ne zaboravimo, 1927. godine na Vrelu je puštena u rad mini hidroelektrana snage 60 kw koja godišnje proizvede 300 000 kwh. I za kraj, na kraju svog toga reka Vrelo se u vidu vodopada uliva u Drinu. Naime, sa visine od 10 metara reka Vrelo se stropoštava u Drinu i pri tome nastaje prelep vodopad oko kog se formira oblak od sitnih kapi zbog čega je na ovom mestu čak i u vreme velikih vrućina temperatura izuzetno prijatna.

Upravo zbog svoje dužine, koja je i među najkraćim u Evropi, i mnogih stvari koje se mogu naći na njenom kratkom toku reka Godina fascinira i opčinjava sve koji je upoznaju.

Dužina toka reke Godine se ne menja jer ističe iz kraškog terena dok se na ušću nalaze čvrste stene koje ova reka ne može da ponese. Zbog konstantne dužine toka veruje se da mladi pre nego što stupe u brak treba da dođu na njenu obali kako bi njihova ljubav ostala zauvek nepromenjena.
Mnogi tvrde da im je ova rečica pomogla da dobiju potomke ali i da otklone razne psihofizičke tegobe. Veruje se i da sreća čeka svakog ko prepešači njen tok i pri tom joj daruje novčić koji je prenoćio pod jastukom. Mnogi tvrde da su im se želje ispunile u roku od 365 dana nakon što su se prvi put pomolili nad ovom magičnom rekom.