Novi serijal „Na sat vremena“ pokazuje mesta koja možete obići u blizini nekog grada. U prvoj epizodi odabrali smo Loznicu.

U ovoj epizodi možete videti kadrove iz Banje Koviljače, Sunčane reke i Soko grada, a sve to se nalazi južno od Loznice, na sat vremena!

Banja Koviljača

Banja Koviljača je jedna od kraljevskih banja koja ima tradiciju dugu preko 150 godina. Nalazi se na svega 6 kilometara od Loznice i bila je prva stanica na našem putovanju. Ovde možete da prošetate putevima koje su gradili naši vladari sa kraja 19. i početka 20. veka. Iako se nalazi na svega 128 metara nadmorske visine, proglašena je vazdušnom banjom, što je veoma neuobičajeno.

Sunčana reka

Interesantno mesto u koje možete svratiti. Vrlo dobro za porodice. Izbegavajte vikende zbog gužve. Interesantno je da je Zdravko Šotra upravo ovde snimao scene za svoje 3 serije – Greh njene majke, Nepobedivo srce i Šešir profesora Koste Vujića.

Soko grad

Najmanje poznata destinacija u ovom kraju, a nama najlepša – verovatno zbog fenomenalnog pogleda koji se pruža na čitav kraj. Nalazi se u blizini Ljubovije. Ne zna se tačan datum nastanka, ali se svi mogu složiti da je utvrđenje nastalo znatno pre doba Despotovine, dakle u 14. veku. Soko grad je ostao sinonim nepobedivosti.